Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Yazınızı Gönderin; Çevre Mühendisleri Blog'da Yayınlansın

Çevre Mühendisleri Blog'da yayınlanmasını istediğiniz teknik, güncel yazılar, iş ilanları ve sektörel ilanlarınızı cevre_muhendisleri@yahoo.com adresine yollayarak cevremuhendisleri.blogspot.com adresinde yayınlayabilirsiniz. Çevre Mühendisleri Blog 2006 yılından beri yayın yapmakta olan güncel bir Çevre Mühendisleri iletişim platformudur. http://cevremuhendisleri.blogspot.com/feeds/posts/default adresinden RSS feed sağlayan Çevre Mühendisleri Blog çevre sektörü ile ilgili ilan, yayın ve teknik makaleleri ziyaretçilerine sunmaktadır.

Maden Suyu ile Soda'nın Farkı

Maden suyu ile sodanın çoğunlukla aynı ürün olduğu şeklinde yanlış bir kanı vardır. Sektör temsilcileri ve konunun uzmanları iki içecek arasında yaşanan kavram kargaşasını ortadan kaldırmak için çaba göstersede halk arasında "maden suyu" ile sodanın aynı ürün olduğu kanısı yaygın. Peki gerçekten öyle mi? Yoksa maden suyu ile soda tamamen farklı içeceklermi? Bu konuda uzman görüşü ise şöyle; Maden Suyu, içerdiği tüm minaraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkan tamamen doğal bir içecek iken, soda su ve sudan yapılan içeceklere üretim esnasında karbondioksit gazı basılması ile elde edilen ve tamamen yapay bir içecektir.

İzaydaş

Sanayi atıklarını yakarak ve geri dönüşüme kazandıran ve Türkiye'deki örnek atıks tesislerinden biri olan İZAYDAŞ, 1997 yılındna bu yanan İzmit'te faaliyetlerini sürdürüyor. İzaydaş genel müdürü Muhammet Saraç, her şeyden önce atık ürememenin tüketim bilincinin en önemli unsuru olduğunu belirtereki İzaydaş'ın sahip olduğu teknoloji ve Alman ekolünden gelen altyapısıyla sanayinin hizmetinde olduğunu vurguluyor. "Sanayiciye yol gösterebiliriz" diyen Saraç, uygulamaları yerinde görebilmek için sanayicileri tesise davet ediyor. Genel Müdür Muhammet Saraç , Tübitak'ın burada bir biyogaz üretim tesisi bulunuyor. Tübitak'ın projeyi bir yıl içinde tamamlayıp bize devretmesi söz konusu. 2010 yılında çalışmasını bekliyoruz. Bu tesiste hal atıkları, mezbaha atıkları ve bazı organik atıklar işlenerek metan gazı üretilecek diyor. - İzaydaş'a Online Başvuru İçin Buraya Tıklayınız. - İzadaş Websitesi : www.izaydas.com.tr - İzaydaş Telefon : 0262 319 44 44